Треньорският и медицинският щабове на Монако са изготвили специална програма на Димитър Бербатов. От сряда насам българинът тренира по нея с по-леки натоварвания. Това съобщи наставникът на "монегаските" Леонардо Жардим. Причината е, че Митко страда от прекалена умора. Тя се е натрупала у него заради мача с бившия му клуб Байер (Леверкузен) в Шампионската лига (1:0), който се игра във вторник вечерта. Тогава Бербо беше сред най-добрите играчи за тима си и асистира за единственото попадение.

Жардим иска да го използва и за домакинството утре от 18 часа на Гинган и затова се е наложило изготвянето на специален режим, който да съхрани силите на нападателя.

"Монегаските" се представят изключително колебливо в Лига 1 от началото на сезона и единственият им постоянен играч този сезон е именно българинът. Точно затова наставникът Леонардо Жардим държи Бербо да започне титуляр и утре. Освен това, на Монако предстои доста наситена програма в следващите седмици, а Бербо вече е на 33 години и в тима подхождат с по-голяма грижа към подготовката му.