ЦСКА приема Локомотив (София) в 125-ото издание на столичното дерби. Двубоят е от 9-ия кръг на "А" група и ще започне в 19:00 часа на "Българска армия". Срещата ще се излъчва по Диема и ще бъде следена на живо в БЛИЦ.

Преди срещата двата тима има с какво да се похвалят. Тимът на Стойчо Младенов е лидер в класирането, а освен това е и с най-силно нападение. Срещу тях обаче ще се изправи най-силната защита - тази на столичните "железничари". Възпитаниците на Димитър Васев са пуснали едва 4 гола от началото на сезона.

Статистиката в досегашните 124 двубоя между тези съперници е силно в полза на ЦСКА. "Армейците" имат 60 победи на сметката си срещу само 26 загуби, като 38 мача са завършвали наравно.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов може да разчита на двама от основните си играчи в отбрана, които се възстановиха навреме от своите контузии. Капитанът Валентин Илиев и националът Апостол Попов са напълно готови за двубоя и вероятно ще излязат на терена от първата минута. Пред вратаря Дивиш ще започнат още Александър Тунчев и Тони Кукоч.

Фелипе и Съндей ще бъдат двойката опорни халфове, а по крилата ще действат Карачанаков и Тони Силва. Сержиу Буш ще води атаката, като малко зад него ще действа Маркиньос.

Треньорът на Локомотив (София) Димитър Васев също няма кадрови проблеми и ще заложи на най-доброто,с което разполага. Крилото Владислав Романов ще има допълнителен стимул за добри изяви, тъй като ще бъде наблюдаван от Ради Здравков и може да получи повиквателна за националния отбор.

ЦСКА - ЛOКОМОТИВ (СОФИЯ)
19:00 часа, пряко по Диема
Съдия:
Цветан Кръстев

Вероятни състави:
cska.JPGЦСКА: Якуб Дивиш, Апостол Попов, Валентин Илиев, Александър Тунчев, Тончи Кукоч, Стивън Сънди, Жуан Фелипе, Антон Карачанаков, Маркиньос, Тони Силва, Серджиу Буш
Контузени: Иван Стоянов, Иван Маркович


sf1.jpgЛокомотив (София): Божидар Митрев, Елтон, Александър Бранеков, Марко Ранджелович, Румен Трифонов, Том, Иво Иванов, Ливраменто, Владислав Романов, Даниел Генов, Ламжед Шехуди




Любопитни факти

* Локомотив (София) няма победа в последните 17 гостувания на "Българска армия"

* ЦСКА е единственият отбор, който не е допуснал гол у дома от началото на сезона

* Локомотив (София) бележи средно по 1 гол на мач от началото на сезона

* На мачовете на ЦСКА се вкарват средно по 2,87 гола

* Локомотив (София) има само един отбелязан гол от началото на сезона като гост

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите