Братът на Димитър Бербатов я закъса здравата. Окръжната прокуратура в Благоевград поиска Асен да попадне зад решетките поради две повдигнати обвинения. Едното за разпространение на наркотици, а другото за шофиране без книжка. Роденият през 1983 година благоевградчанин е заплашен от затвор от 2 до 8 години и глоба, варираща между 5000 и 20 000 лева. Има още две инстанции, от които ще зависи съдбата на Асен. При положение, че не може да бъде спасен, братът на Митко ще надене карирания “костюм”.
Самият Димитър
 
Бербатов не останал
никак изненадан от
решението на съда
 
Както “ШОУ” вече писа, двамата са отново в обтегнати отношения. Нападателят отказал да приеме Асен на гости в Монако, а и не му се обадил, когато си бе за кратко в България в началото на септември.
Бербовото сърце обаче все пак трепнало, научавайки неприятната новина. Под сурдинка се говори, че Митко щял да стори и невъзможното, за да отърве щурия си брат от панделата.

“Каквото и да сме си казвали, ние сме една кръв. Аз ще гледам да помогна, но после съм дотук. Честна дума!”, категоричен бил Бербатов.
Казват, че сега съдбата на Асен е в ръцете на батко му. Майка им Маргарита изиграла основна роля Митко да промени решението си. Преди време най-известният български футболист бе дал клетва повече да не се заминава с две години по-малкия си брат. Бербо бе категоричен: “Да се оправя сам, има си глава на раменете, зрял човек е вече!”. Оказа се, че Асен не е никак зрял. Спор няма – той си има глава на раменете, но въпросът е дали в нея има нещо...
 
Като разбрала какво става, Маргото хукнала да търси Димитър. Даже била готова да хване самолета и да отлети при него в Монако. Но не се наложило. Бившата медицинска сестра успяла да убеди по телефона по-голямото си момче да сложи край на войната. И да помогне на Асен.

“Маргарита цяла нощ плака. На другия ден разговаря близо час с Бербатов. Доколкото разбрахме, заради майка си е загърбил всичките си конфликти с брат си. И ще помогне. То е ясно как. Ще използва името си, рейтинга си и връзките, които има у нас. Няма друг начин да се удари рамо на Асен. Какво обаче щеше да се случи, ако Митко не беше известен?”, шушукат въпросително из Благоевград.
Вестникът на народа припомня какви условия бе поставил Бербатов на брат си. Първо, да се раздели с жена си Димитринка, второ – да се откаже веднъж завинаги от хазарта, трето – да изостави наркотиците. Май се оказа, че в момента Асен не е изпълнил нито едно от условията на батко си.
“Положението е под всякаква критика. Асен си развяваше коня, без да му пука.
 
Сега обаче силно
се е изплашил
 
И се надява Митко да го извади от тинята”, разкриват запознати.
Асен толкова се шашардисал, че нервите му силно се разклатили. Ръцете му треперели, постоянно се изпотявал. Взел даже леко да заеква. Това още повече притеснило майка му Маргарита. Тя му намерила виден невролог в София. Асен вече бил на лекарства. Пиел илачите, за да си закрепи нервите. Разправят, че щял и в лудница да влезе, ако не е била благословията на бате му.

“Асенчо трябва да целува и ръцете, и краката на Димитър. Че ако не е Бербо, сега вече ще гние в панделата. Не само брат му, всички разправят, че тая неговата Димитринка само му вреди”, не спират да коментират в югозападния град.

Публична тайна е, че някакъв братовчед на Димитринка е набутала Асен в наркосредата. Той бил много на “ти” със занаята и печелил здравата. Но явно или имал огромен чадър, или просто съдбата го пази. Роднината на асеновата булка никога не е бил арестуван, камо ли да е завеждано дело срещу него.
ЕВГЕНИЯ ПЕТРОВА/ШОУ, Благоевград