Започналият проби в "Левски" малиец Умар Идриса Сисоко, който се оказа бежанец, е влязъл у нас през Турция. Младокът е пристигнал заедно с още трима души, които обаче не познава, пише "Телеграф". 

Роденият през 1997 година Сисоко дойде на "Герена", за да мине проби в школата на клуба и да пробва късмета си да остане при "сините" за постоянно. До няколко дни ръководството на ДЮШ на "Левски" трябва да вземе решение дали да задържи Умар.

Тъмнокожият футболист напуска родния си град Гао в Мали, за да избяга от войната, която се води в страната. Помага му близък приятел на баща му - Мурат. Именно той се свързва с трафикантите и им плаща сериозна сума, за да може Сисоко да бъде изведен от Мали и да се озове у нас. Пътуването му минава през Турция, преди да акостира в България. Оказа се, че кандидат-футболистът живее у нас от година и половина, пишат още колегите от "Телеграф". Преди да стигне до лагера за временно настаняване в столичния квартал "Враждебна", той е бил настанен в лагера в село Баня. В София Сисоко живее заедно със съквартиранта си от Кот д`Ивоар - Секу Сила.

Умар не познава майка си, тъй като тя умира, докато той е много малък. Тийнейджърът живее с баща си, който се занимава с търговия и е доста заможен. Именно по този начин той успява да изучи сина си, който знае английски, френски и италиански. Баща му обаче е арестуван по време на военните действия в Мали и убит.

Сисоко има двама братя, които обаче не е виждал от години. Според него те са във Франция. Целта му е да получи документи, които да му позволят да започне работа в България. Голямата му мечта е да играе футбол, както и да учи в наш университет. В момента ходи на специални курсове по български, които са организирани от ръководството на лагера във "Враждебна".