Ден след тежката си загуба от Франция германският национален отбор по волейбол отговори с убедителна победа над Иран с 3:0 (25:15, 25:21, 25:19) в мач от Група „G“ на световното първенство по волейбол. Сега немците чакат подарък от „петлите“. Ако Франция вземе поне точка от днешния си мач срещу Иран, ще изтегли със себе си и Германия на полуфиналите.
 
Гьорги Грозер направи много силен мач за тима на Витал Хайнен. Той завърши срещата с 23 точки, включително и 4 аса. Маркус Бьоме добави 8 точки, а Денис Калиберда завърши със седем. Амир Гафур се отличи с 9 точки за Иран, а Фархад Гаеми, Сейед Мустафи и Можатаба Мирзажанпур направиха по седем точки. Иран се нуждае от чиста победа над Франция днес, за да се класира за полуфиналите.
 
„Срещу Франция нищо не ни се получаваше, но сега показахме истинското си лице. Играхме добре на блокада и в защита. Трудно е да обясня как настъпи промяната в играта ни. Честно казано, изненадан съм, че седя на мястото на победителя“, заяви германският селекционер Хайнен.
 
„Поздравявам германския отбор. Те играха изключително добре. Сервисът и блокадата им бяха много силни“, призна сърбинът Слободан Ковач, който е начело на националния отбор на Иран. Ако се класират за полуфиналите, иранските национали ще получат премия от 500 000 долара.