Българският национал Иван Иванов претърпя нова операция на дясното коляно и ще отсъства от игра още най-малко шест месеца, съобщи официалният сайт на клубния му отбор Базел.

26-годишният бранител скъса кръстни връзки в средата на януари в контрола срещу Айнтрахт (Брауншвайг) и се подложи на хирургическа интервенция. Оттогава той не е играл. Иванов получи нови болки по време на подготовката на Базел през август, а изследванията показаха, че връзките на коляното отново са засегнати. По настояване на защитника от швейцарския клуб опитаха консервативно лечение с медикаменти, но то не доведе до подобряване на състоянието му, а болките се засилиха. В крайна сметка след консултации със специалисти Иванов се подложи на повторна операция на увредените връзки, която премина успешно.

Иванов трябваше да бъде готов за игра този сезон и дори бе картотекиран от Базел за Шампионската лига. Бившият защитник на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) получи и повиквателна от Любослав Пенев, но бе освободен от лагера на националите преди мача с Азербайджан (2:1).

Както е известно, клубът му Базел е един от съперниците на Лудогорец в Група "B" на Шампионската лига. Снощи швейцарският първенец падна тежко от Реал (Мадрид) (1:4).