Треньорът на националния отбор по борба класически стил Армен Назарян обмисля подаване на оставка, пише "Тема Спорт".
 
Двукратният олимпийски шампион е разочарован от представянето на тима ни  на Световното първенство и най-вече от липсата на оценка на труда на състезателите.
 
"Договорът ми изтича следващия месец. Предстои да говорим с хората от федерацията. Но наистина не знам. В момента съм много разочарован от всичко, което се случи в Ташкент. Боли ме. Момчетата заслужаваха повече от това, което постигнаха. Най-много ме е яд за Иво Ангелов. Не го оставиха да се бори. Той търсеше схватката, а го наказаха за пасивност. Няма да кажа лоша дума за нито едно момче. Просто защото те се бориха добре. Който е гледал схватките, ще го признае. От това ме боли още повече. 250 дни сме по лагери и турнири, а съдиите ни отнеха с лека ръка поне два медала. Но сега това звучи като оправдание, а аз не съм човек, който да се оправдава", коментира легендата.
 
Назарян прие загубите на шампионата за лични поражения и призна, че трудно ще ги преживее.
 
"Имам общо 4-5 загуби в кариерата си. А сега натрупах 7 за два дни. Не съм мигнал. Цялата тази емоция трудно се преживява. Спомените от доброто европейско първенство вече избледняха. Никой вече не мисли за него. Щеше да е по-лесно, ако се бяхме борили лошо. Но се борихме добре и от това боли още повече", завърши Армен Назарян.