Най-големият спор, който възникна след мача Ливърпул – Лудогорец (2:1) от груповата фаза на Шампионската лига, е дали има или няма дузпа за “червените” в последната минута.
 
Има обаче и един друг въпрос, който някак си остана в сянката на положението в наказателното поле на разградчани. И той е – а имаше ли дузпа за българския шампион.
 
В 28-ата минута Марселиньо бе избутан от Деян Ловрен. На повторенията ясно се вижда, че нарушението е факт. Трудно обаче някой би си позволил да отсъди дузпа срещу Ливърпул на “Анфийлд” в Шампионската лига и то срещу абсолютен дебютант в най-комерсиалния турнир.
 
Първоначално всички останахме с впечатление, че дузпата за Ливърпул е спорна. Гледайки по-трезво, няколко часа след големите емоции, сме длъжни да поправим грешката си и да признаем, че реферът не греши. Вратарят Борян изобщо не играе за топката и влиза в краката на Хави Манкийо. Това много ясно се вижда на последното повторение от видеото, което ви предлагаме.
 
Казано накратко – главният съдия Матей Юг и от изток, и от запад, и от север, и от юг ощети Лудогорец в 28-ата минута. След това обаче, в добавеното време на толкова вълнуващия сблъсък, постъпи правилно.
 
Все пак нека не налагаме мнение. Вижте двете ситуации и сами си направете извода имаше ли дузпа за Лудогорец, а след това и за Ливърпул. 
Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

 


Ето отново ситуацията в наказателното поле за Лудогорец в последната минута.