Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев похвали футболистите си за успешното противопоставяне на Ливърпул при дебюта в груповата фаза на Шампионската лига. Българският първенец беше близо до точката на "Анфилд", но гол от дузпа на Стивън Джерард в 93-ата минута донесе успеха на петкратния европейски клубен шампион с 2:1. Дерменджиев заяви след злощастната загуба, че в него и момчетата му няма разочарование. Спецът смята, че малко не е стигнало на тима му да спечели първата си точка в Шампионската лига и също така е убеден, че отборът му ще продължи с добрите игри. Освен това Дерменджиев отчете, че след този мач специалистите в Европа вече ще гледат с друго око на Лудогорец.

"Много съм доволен от играта на футболистите и това, което направиха. Видяхте каква публика, какъв стадион... Ливърпул имаха няколко ситуации, но наши грешки ни провалиха. Не искам да използвам клишето равен с равен, защото знаете бюджета на Ливърпул. Поздравявам момчетата за играта. Изключително съм доволен от мача и поведението на футболистите, които играха смело, комбинативно, не оставихме много шансове за нападателите, макар да знаете от какво качество са те. Нашите защитници неутрализираха Балотели и компания", доволен бе Дерменджиев след мача в Ливърпул.

"Имахме една ситуация, която можехме да отбележим и да поведем, тогава щеше да е различно. Резултатът обаче е 2:1 за съперника и връщане няма", продължи специалистът.

"Жалко за това, че не успяхме да вземем първата точка на "Анфилд". Не ни стигна минута, минута и половина. При мен няма разочарование. Колкото пъти да гледам мача пак няма да има. В момента съм оптимист заради това, че работя с много добри футболисти, които могат да играят на европейско ниво. След този мач хората вече ще приемат Лудогорец и специалистите в Европа ще гледат с друго око на отбора ни", добави Дерменджиев.

"Оптимист съм, работя с много добри футболисти, които могат да играят на високо европейско ниво. Още, когато минахме през Стяуа, казах, че ще вземем точки в групата и имаме сили да продължим в Лига Европа. Вярвам, че можем да завършим на третото място. Казвам го отговорно. Реал (Мадрид) е още по-велик отбор, но е добре за нас, че ще играем срещу светилата на Европа и света. Видяхте, че играчите не се притесняват и играят правилно. Видяхте колко атаки имахме към вратата на Ливърпул. Нека излезем срещу Реал (Мадрид) на нашия, на българския стадион, това е нещо много голямо за България", добави наставникът на Лудогорец.

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа