Луд екшън се разигра на мача в Казанлък от Югоизточната "В" група между местния Розова долина и Загорец (Нова Загора), спечелен от домакините с 2:1. Футболисти от гостуващия тим биха съдията от Пловдив Апостол Иванов, за което получиха сериозно наказание.

На днешното си заседание Зоналният съвет на БФС в Пловдив спря състезателните права за по 1 година на Мирослав Миндев и Станислав Славов. Първият бияч е добре познат. Бившата звезда на Сливен Мирослав Миндев, който сега е играещ помощник-треньор на Загорец, беше сред главните действащи лица в екшъна в Казанлък. Заради боя над младия рефер Миндев няма да може да играе в следващата 1 година и само ще води отбора от Нова Загора. Част от състава на Загорец са и други познати имена - бившият халф на ЦСКА и още редица клубове Коста Янев, както и опитният вратар Евгени Караманов. Te също се държаха изключително грубо в Казанлък. И Коста Янев атакува съдиите, но за разлика от Миндев, Славов и Караманов, му беше спестен червения картон.

БЛИЦ публикува информацията за мача, поместена на сайта на Розова долина:

Розите извоюваха втора поредна победа с 2:1 във втория си пореден домакински мач. Около 250 фена станаха свидетели на един не много качествен, но за сметка на това свръхемоционален футболен сблъсък със Загорец.

Срещата започна предпазливо, като домакините опитаха да вземат териториален превес в началото. Така до 10-та минута пред тях се откриха две възможности за гол, но острите атаки по левия фланг първо на Григор Георгиев, а след това и на Николай Стоичков завършиха и в двата случая с неуспешен опит за връщане на топката към центъра на атаката. И както си е по традиция, "розите" позволиха на гостите да отбележат първия гол в мача. Разредената ни защита (розите играха само с трима в отбрана) позволи на Хайри Мехмед от Загорец да изскочи отляво сам срещу вратаря ни Александър Петрунов и футболистът на новозагорския тим с безпощаден снаряд в горния десен ъгъл не остави никакви шансове на стража - 0:1.

Този гол се отрази доста зле психически на казанлъчани и да края на полувремето те действаха припряно и безидейно. Все пак в 30-ата минута имахме възможност да възстановим равенството, когато Кристиян Петров навлезе на скорост в наказателното поле по десния фланг на нашето нападение, върна топката назад към Владислав Калайджиев, но ударът на последния бе спасен от вратаря на Загорец Евгени Караманов. В самия край на полувремето гостите сами вкараха вълка в кошарата, когато направиха две непростими грешки в отбрана и Иван Чергев с красив удар със странична ножица заби топката във вратата - 1:1. След гола в яда си вратарят на Загорец изрита в хълбока Григор Георгиев, но главният съдия Апостол Иванов от Пловдив за изумление на всички по трибуните не посмя да изгони Караманов, а му показа само жълт картон.

След почивката "розите" излязоха преобразени и в 54-ата минута стигнаха до пълния обрат - Николай Стоичков нахлу по десния фланг на атаката чукна топката към влезлия като резерва юноша Станислав Биртанов и той след като залъга защитник на новозагорци излезе сам срещу вратаря им и хладнокръвно пусна топката покрай него - 2:1.
    
Тук вече главният рефер съвсем изтърва юздите на мача и позволи на гостите да му се качат на главата (за което по-късно щеше да съжалява...). За поредното грубо влизане на Коста Янев съдията Апостол Иванов си „позволи” да му вдигне жълт картон – това бе последвано от изблъскване в гърдите от провинилия се Янев, преглътното от главния съдия?! Малко по-късно отново бившият футболист на ЦСКА си позволи да блъска и страничния рефер, което отново бе подминато без картон.

Въпреки тези събития се поигра и малко футбол – най-напред в 77-ата минута "розите" имаха възможност да затвърдят преднината си, но удар от дистанция на играещия треньор Сашо Георгиев се отби от десния страничен стълб, а 5 минути преди края на редовното време гостите можеха малко незаслужено да стигнат до точката, когато № 20 от техния състав изскочи отдясно на Сашо Петрунов, чукна топката покрай него, но тя срещна основата на лявата греда.

Кулминацията на мача остана за последната минута на редовното време. Тогава направилият отличен мач Николай Стоичков за пореден път се подигра с тромавата отбрана на Загорец, излезе сам срещу вратаря на гостите и за последния не остана нищо друго освен да го фаулира на границата на пеналта. Тук най-после Караманов пое към съблекалните след резонния червен картон, а за съдиите стана страшно. Целият отбор на Загорец хукна да гони главния рефер, а след това и единия от страничните съдии, като и двамата отнесоха немалко удари. „На помощ” се притекоха и от скамейката на новозагорци. Едва тримата СОТ-аджии, които бяха охрана на мача трудно овладяха положението. За чест на домакините трябва да се отбележи, че те се държаха абсолютно адекватно. Тук мачът трябваше да бъде прекратен, но главният съдия не посмя да го направи и се задоволи само с показването на нови два червени картона на играчи на Загорец - Мирослав Миндев и Станислав Славов. Така добавеното време премина в гонене и блъскане на съдиите по терена и от футболна гледна точка не се случи нищо съществено, а "розите" се поздравиха с нова победа с 2:1 за кеф на дошлите да ги подкрепят фенове.