Димитър Бербатов се изправя тази вечер срещу бившия си отбор Байер (Леверкузен). В мач от Група "C" на Шампионската лига Монако приема "асприните" от 21:45 часа, като срещата ще бъде предавана директно по RING.BG, както и в БЛИЦ с картина. 

Тази вечер може да се окаже историческа за Бербатов. Ако се разпише във вратата на Байер (Леверкузен), ще се изравни по голове в евротурнирите с Христо Стоичков. Двамата в момента водят класацията за най-резултатен българин по терените на Стария континент. Камата е с 34 гола, а Митко с един по-малко (33). Дори и да бъде изпреварен, Стоичков поне може да остане с утешението, че е доста по-ефективен. Своите попадения той е вкарал в 70 мача с екипите на ЦСКА и Барселона, докато Бербо е реализирал 33 гола в 78 срещи за ЦСКА, Байер (Леверкузен), Тотнъм и Манчестър Юнайтед, пише известният статистик Любомир Серафимов.

Головете на Камата също така са и по-важни. Той има шест попадения на сметката си на полуфинали - три са за ЦСКА срещу Барселона и още три с екипа на каталунците срещу Ювентус и Порто на два пъти. Освен това Ицо има и асистенция при спечелената КЕШ на 20 май 1992 г. във финал срещу Сампдория, както и гол на финал за Суперкупата на Европа срещу Вердер на 10 март 1993 г.

Припомняме, че Бербатов вече е наказвал Байер (Леверкузен). С екипа на Тотнъм българинът вкара на бившия си отбор в груповата фаза на Лига Европа през есента на 2006 година, когато донесе победата на "шпорите" с 1:0. Бербо игра за "аспирините" между 2001 и 2006 година, вкара 69 гола в 154 мача.

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!