В Локомотив (София) назрява бунт преди гостуването на ЦСКА в събота, разбра БЛИЦ. След като разкрихме, че четирима от футболистите на "армейците" подготвят бягство заради неполучени по две заплати, узнахме, че далеч по-тревожно е положението при "железничарите". От сигурни източници БЛИЦ разбра, че в Локомотив (София) имат да вземат по цели три месечни възнаграждения и по три премии, а не както изпълнителният директор Георги Марков заяви вчера, че забавянето е само с месец и половина.

Селекцията на Димитър Васев надделя снощи с 2:0 срещу Локомотив (Пловдив) и си заработи пореден бонус, който Николай Гигов сега се чуди как да плаща. Празнуващият днес рожден ден бос на "железничарите" още не се е издължил на футболистите си за равенството 2:2 с Лудогорец, както и за успеха с 1:0 над Марек в Дупница.

Играчите на Локомотив (София) са категорични, че повече няма да правят компромиси и държат на всяка цена преди срещата с ЦСКА да им бъдат изчистени поне част от дължимите суми. БЛИЦ разбра, че "железничарите" са готови да предприемат крайни мерки и дори да откажат да тренират в навечерието на мача с "армейците".

Както е известно, заради две неплатени заплати всеки един футболист може да разтрогне договора си по вина на клуба. Въпреки че неполучените месечни възнаграждения вече са за 3 месеца, нито един от избраниците на Димитър Васев за момента не смятал да бяга от клуба. Именно треньорът към момента удържа съблекалнята, където е сформирал отличен колектив. Това ясно личи и по време на мачовете, най-вече след отбелязването на гол, когато футболистите бурно изразяват радостта си. След всяка победа пък играчите поливат заедно. Сега надеждата им е Гигов най-после да развърже кесията и да играят със същото отлично настроение и срещу ЦСКА.