Селекционерът на волейболния ни национален тим Пламен Константинов разкри, че ангажиментите му с тима са приключили и не може да си подаде оставката, след като договорът му е изтекъл с края на шампионата.

„Голяма грешка е да се оставиш да изглеждаш така. Не искам емоционално да отговарям след такива два мача. Като се приберем, аз не мога да си подам оставката, защото нямам договор, моите задължения приключиха, това, което бях поел като ангажимент. За след това... нека да ни изстинат главите“, каза треньорът пред Нова телевизия.

„Има моменти, в които не е нужно да казваш нищо. Не мога да отрека, че момчетата се вложиха на максимум в подготовката. Имаше огромен ентусиазъм и желание. Тренираха много здраво два месеца. Има и фактори, които ни влияят на играта, защото нямаме равностойни хора на някои постове. Имам предвид двамата сервиращи, нападащи и блокиращи центрове. По този начин загубихме целия облик и цялата игрова идея. Много е тежко, когато си дал всичко и нищо не ти се връща. Много е тежко“, заяви още наставникът.

„Трябва момчетата да изчистят съзнанието си от неприятните моменти на световнотое, трябва отборът да тръгне наново да се доказва догодина. Това е единственият възможен път. Факт е лошата игра, но това не означава, че трябва да се отказваме или да не се гонят високи цели“, допълни Константинов.