Цяла армия от 15 медицински лица се грижат за легендата на Формула 1 Михаел Шумахер в дома му на брега на Женевското езеро, след като той беше изписан от болницата в Лозана в началото на миналата седмица.

Според "Билд ам Зонтаг" домът на Шумахер е превърнат в рехабилитационна клиника, като в екипа са включени медицински сестри, санитари и най-различни специалисти по неврология.

"Огромната част от екипа, който сега се грижи за Михаел, е минал обучение при нас. Продължаваме да следим развитието на състоянието му и всичко се съгласува с нас", сподели говорител на болницата в Лозана.

Както е известно, Михаел Шумахер падна тежко докато караше ски във френския зимен курорт Мирабе на 29 декември 2013 г. Той получи сериозен удар в главата, който предизвика кръвоизлив. Това наложи няколко операции на главата на германеца, който в продължение на няколко месеца беше държан в изкуствена кома. След събуждането му от комата, Шумахер беше преместен с хеликоптер от университетската клиника в Гренобъл в болница в Лозана. От няколко дни Пилето е у дома си.

ОЩЕ ЗА ШУМАХЕР:
Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило
Лекари проучват състоянието на главния мозък на Шумахер
Махнаха част от черепа на Шумахер
Топлото и Шумахер отказват туристи от зимните курорти
* Шумахер блъснал мотоциклетист малко преди да се потроши със ските 
* Мениджърът на Шумахер: Има моменти, в които той е в съзнание