Лудогорец вече е наясно с някои от футболистите, на които няма да разчита през пролетта. Сред тях са националът Христо Златински и колумбиецът Себастиян Ернандес, пише “Тема Спорт”. Бившият халф на Локомотив Пловдив, Локомотив София и Пирин Благоевград преподписа наскоро с разградчани до лятото на 2016 година.
 
Идеята на удължаването на договора обаче бе той все пак да бъде продаден и клубът да изкара някакви пари от него. Не е изключено Златински да бъде преотстъпен. Ернандес пък вече е бил предложен на Левски и ЦСКА, но засега няма развитие.
 
Според спортно-техническото ръководството на "орлите" Христо Златински вече е стигнал тавана на своето развитие в тима. Това най-ясно си е проличало в първия мач със Стяуа от плейофа за Шампионската лига, когато той започна като титуляр. На реванша Златински остана на пейката.
 
Полузащитникът дойде в Лудогорец през лятото на 2013 година, след като си тръгна без пари от Локомотив Пловдив, който тогава бе управляван от Веселин Марешки.
 
Христо отбеляза няколко решителни гола като дузпата срещу Партизан в Белград през миналата година, но в играта му не се забелязва кой знае какъв прогрес. Досега 29-годишният футболист изигра 33 мача в А група, в които отбеляза 7 попадения. В някои от тях дори Златински изведе отбора с капитанската лента.
 
Бъдещето на Себастиян Ернандес в Разград също е несигурно. Колумбиецът бе взет през зимата на 2013 година за конкуренция на Марселиньо, но така и не успя да окаже нужния натиск. С привличането на Вандерсон през това лято пък ролята му стана още по-периферна. Предвид високата му заплата разградчани искат да се разделят с него.