Лудогорец е тоталният хит на българския футбол в последните сезони. Неоспорим факт е, че постигна успехи, каквито други клубове не са успели в цялата си история. Неоспорим факт е грандиозният успех и влизането в групите на Шампионската лига. Неоспорим факт е успешният проект в Разград, който започва да връща вложените средства.

Неоспорим факт обаче е и литването в облаците на шефовете на Лудогорец в последно време. Оставаме с впечатление, че сякаш футбол досега в България не е имало, успехи не е имало, победи над велики отбори не е имало. Лудогорец е първият, който ще премери сили с Реал (Мадрид) и Ливърпул. Драги, десетилетия преди вас друг клуб - "Левски", игра с Реал Мадрид. После друг клуб - ЦСКА, отстрани действащия тогава европейски клубен шампион Ливърпул. И Европа онемя. Друг клуб - "Левски", игра в групите на Шампионската лига, нищо че участието бе трагично. Какво излиза, че футбол е имало и преди Лудогорец, ще има и след него. Слезте малко от облаците, които сте яхнали в последно време все едно вие сте футболът в България. Не, вие сте просто един клуб, на който всичко му е наред и няма никакви проблеми, който постига успехи. Нека така да продължите години наред и да докарате историята на "Левски", ЦСКА, Славия, Локо, Ботев и т.н. Тогава като натрупате 5-6 десетилетки се бийте в гърдите, че сте част от историята на футбола в България. Сега сте само прашинка, признаваме - успешна прашинка, която може да порасне. Но засега сте малки и е нужно да отдавате признание на големите. Така е в съблекалнята на всеки отбор, новобранците търкат обувките на старите.

Изказвания на Кирил Домусчиев от рода на: "Всички се опитват да играят с нас все едно те играят в Шампионската лига" са меко казано смешни и жалки. Господин Домусчиев, сега вие в Лудогорец сте актуални, но не забравяйте, че днес ви има, кой знае, някой ден може да ви няма, което важи за всичко живо около нас. "Че падат от Зимбру, знайни и незнайни отбори, никой не гледа", продължава шефът на Лудогорец. Господин Домусчиев, нали разбрахте, и другите са играли с Реал, Барселона, Ливърпул, Байерн Мюнхен и Челси. И са ги побеждавали и отстранявали. Недейте да говорите от върха на футболния облак, за да не паднете отвисоко. Всъщност, думите ви, че вие плащате и българите благодарение на вас гледат футбол също не ви отива. Футбол се е гледало преди вас, ще се гледа и след вас. И хората са били на стадиона без кренвирши и питка...

Помислете...Първо идва заслепението, а по-трудно и после идва и прозрението. Важно е да достигнеш второто, за да не се прецакаш от първото.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ