Голямата надежда на България за златен медал от световното първенство по борба в Ташкент - Станка Златева, загуби с 3:6 на четвъртфиналите в категория до 75 кг от монголката Бурмаа Очирбат.
 
Петкратната световна и шесткратна европейска шампионка Златева имаше отличен аванс от 3:0 точки минута преди края, но допусна късен обрат, след като Очибат успя да направи успешно хвърляне за 4 точки само 3 секунди преди финалната сирена.
 
Преди това Златева, която лекуваше вирусно заболяване с антибиотици в навечерието на шампионата, започна с туш срещу индийката Аншу Томар. Така европейска шампионка от Вантаа 2014 трябва да се надява Очирбат да се класира за финала, за да я изтегли до репешажите за бронза.
 
Другата българка Мими Христова също загуби на четвъртфиналите в категория до 58 кг в схватка срещу Лисет Антес от Еквадор. Христова имаше аванс от 8:6 точки, но допусна грешка и при контраатаката беше туширана от Лисет в 3:51 минута на двубоя. Тя също трябва да разчита на класиране на еквадорката на финала, за да стигне до репешаж за бронза.