Англия започна с победа европейските квалификации. В мач от група Е "трите лъва" надвиха Швейцария с 2:0 в Базел. И двете попадение бяха дело на Дани Уелбек. Нападателят на Арсенал се разписа в 58-ата минута след асистенция на Рахим Стърлинг.

Малко по-късно Швейцария имаше уникален шанс да изравни мача. Резервата Йосип Дърмич излезе сам срещу вратаря, успя да го финтира, но притичалият защитник Гари Кейхил извади топката на голлинията в последния момент.

В 4-ата минута на добавеното време отново Уелбек наказа грешка на защитата и простреля стража на "кръстоносците" Зомер за 0:2.

В друг мач от групата Естония победи Словения с 1:0 с гол на Атс Пурие. Резервата се разписа секунди след влизането си в игра в 85-ата минута още с първото си докосване до топката. Гостите завършиха срещата с 10 души след изгонването на Стеванович в 79-ата минута. 

Литва без проблеми преодоля пълния аутсайдер Сан Марино като гост с 2:0. Точни за тима от балтийската държава бяха Дейвидас Мачулевичус (5) и Арвидас Новиковас (36).

Вижте голове на Англия - ТУК