Серина Уилямс сложи край на тежката си година в турнирите от Големия шлем, триумфирайки за трети пореден път на Ю Ес Оупън. Така американката вече има 18 титли от Шлема.
 
Подобно и на предишните си мачове на кортовете във Флашинг Медоус, Уилямс не срещна съпротива от съперничката си. Тя победи Каролине Возняцки с 6:3, 6:3 след 75 минути игра. Американката не само не загуби сет на Ю Ес Оупън през тази година, но не позволи на противничките си да спечелят повече от три гейма на сет.
 
Серина Уилямс се изравни с легендите Крис Евърт и Мартина Навратилова, които също имат по 18 титли от Големия шлем. Тя вече има шест триумфа на Ю Ес Оупън, колкото и Евърт. С третата си поредна титла Серина се доближи до още един рекорд на именитата си предшественичка, която има четири последователни успеха в откритото първенство на САЩ.
 
Уилямс има по пет титли от „Уимбълдън“ и Аустрелиън Оупън и две от „Ролан Гарос“. Само три тенисистки имат повече успехи в турнирите от Големия шлем – Маргарет Корт (24), Щефи Граф (22) и Хелън Уилс Мууди (19).