Без победител завърши дербито на 4 кръг на Северозападната „В“ група. В Свищов местният Академик направи нулево равенство с Етър (Велико Търново), а на трибуните имаше около 300 зрители „Болярите“ имаха предимство във владението на топката, но пък „студентите“ създадоха повечето голови положения и след края на мача съжаляваха за изпусната победа.
 
„Получи се много добър мач, с много опасности и пред двете врати. Доволен съм от представянето на моя отбор, защото момчетата не се пестиха. Който беше отбелязал първи гол, той щеше да спечели мача. Крайният резултат е адекватен на неумението на нападателите на двата отбора да отбележат гол. Убеден съм, че още не сме показали нашия потенциал. Направихме нов състав преди два месеца и е нужно време да създадем отбор, а после още време, за да има облик и игра. Полагаме началото на един клуб, който трябва да се развива,” заяви треньорът на Етър Калоян Чакъров.
 
„Загубени две точки за нас. Не съм доволен от ремито, тъй като изпуснахме три хилядапроцентови положения. Съжаляваме за изпусната победа, но да не забравяме, че събрахме отбора едва преди месец. Много съм доволен от желанието и старанието на момчетата. Ние нямаме амбиции за влизане в „Б“ група,” коментира наставникът на Академик (Свищов) Борислав Борисов.