Каролине Возняцки се класира за финала на US Open. Датчанката победи на полуфинала китайката Шуай Пън със 7:6(1), 4:3 и отказване. Азиатката напусна корта на инвалидна количка.

Мачът беше изключително оспорван, борбата се водеше за всяка точка. Китайката на два пъти повеждаше с пробив, като втория път дори сервираше за сета при 6:5, но психиката на датчанката излезе по-здрава.

Дойдоха и здравословните проблеми на Път, която поиска медицински таймаут. Противно на логиката Возняцки допускна две двойни грешки, всяка от които довела до брейкбол, но при поредния дюс китайката отново се срути на корта и тук мачът завърши. Състоянието на Шуай бе толкова тежко, че се наложи да бъде изнесена на корта с инвалидна количка, а лицето й бе обляно в сълзи.

С триумфа Возняцки си гарантира завръщане в Топ 10 на световната ранглиста. На финала тя ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между Серина Уилямс и Екатерина Макарова.

През 2009 г. Каролине достигна до първия си и до този момент единствен финал на турнири от Големия Шлем. Тогава тя загуби от белгийката Ким Клайстерс. Сега ще направи опит да се реваншира и да грабне титлата.