България записа чиста победа над Китай в третата си среща от Световното първенство по волейбол. Играчите на Пламен Константинов надделяха над съперника си с 3:0 (25:23, 25:23, 25:19). Това бе първа загуба за състава на Китай, докато за нас победата бе много важно с оглед на класирането напред.

Във временното класиране България вече има 7 точки като по този начин изпревари китайците, които имат 6. Днес са другите два мача от групата: Канада - Египет и Русия - Мексико. Следващият мач на тима ни е в събота от 14:00 часа срещу Египет.

Победата върна позагубеното самочувствие на волейболистите ни, които в предишната си среща отстъпиха пред Канада с 2:3 гейма, след като водеха с 2:1 и 23:20.

Днес волейболистите на Пламен Константинов тръгнаха трудно в първите два гейма и изсотаваха опасно почти до края им. Прекъсванията на треньора и подобряването на играта в течение на геймовете даде резултат и нашите взеха частите. Силен мач изиграха влезлите като резерва Дани Милушев и Тодор Скримов, които рано в мача се появиха на местата на звездата Цветан Соколов и капитана Тодор Алексиев и бяха в основата на днешния успех.


Първи гейм

Двубоят започна равностойно до първото техническо прекъсване. Китайците имаха преднина от 1 точка, която обаче постепенно се увеличаваше. Играчите на Пламен Константинов успяха да стигнат до равенство при 13:13, но пак позволиха на съперника да дръпне. Най-голямата разлика бе при 19:14.

Пламен Константинов взе второто си прекъсване в първата част, а след него Цветан Соколов и компания се преобразиха. Блокадата заработи, а атаките бяха неотразими. Волейболистите ни достигнаха до равенство при 23:23, а грешка на китайците ни доведе до геймбол. Тройната ни блокада спря Жи Юен и геймът бе за България - 25:23.

Втори гейм
Волейболистите на Китай дръпнаха с 4:1, а в последствие и със 7:2. Силна игра на Милушев и Йосифов постепенно намали разликата, за да се стигне до 16:15 за България при второто техническо прекъсване.

Тодор Скримов се разигра след почивката, дейно подпомаган от Милушев. Разликата обаче не се променяше, а при Китай израни при 23:23. Атака по диагонала на Милушев ни даде възможност за затваряне на гейма, а Жинуей прати топката в аут - 25:23 и 2:0 за България.

Трети гейм
Китай бе отборът, който първи поведе с 2 точки и в третия гейм. Тяхното водачество продължи до 10:10, а силна българска игра в следващите разигравания ни донесе комфортна преднина от 16:13 на второто техническо прекъсване. Ас на Скримов доведе дори до 4 точки аванс. Преднината ни се увеличаваше и в крайна сметка Гоцев сложи точка на гейма и мача с 25:19.

Китай - България 23:25, 23:25, 19:25
 

101.jpg

Резултат с изображение за chinese flag Китай
БъЛГРИЯ
1. Ли
1.Андрей ЖЕКОВ
2. Жон
2.Тодор АЛЕКСИЕВ
3. Жен
3.Виктор ЙОСИФОВ
4. Жи
4.Цветан СОКОЛОВ
5. Юан 5.Тодор СКРИМОВ
6. Коу
6.Теодор ТОДОРОВ
Либеро: Рен
Либеро: Теодор САЛПАРОВ
Резерви: Джиао, Фан, Лиан, Ген, Чен, Ксю, Чуй и Кон
Резерви: Добромир Димитров, Николай Пенчев,
Мирослав Градинаров, Данаил Милушев и Светослав Гоцев
Селекционер:  Ксие Гуончен
Селекционер: Пламен Константинов