Причина за оставката на Милен Радуканов са били футболистите. Новината написа в днешния си брой вестник "ШОУ" и бе потвърдена от Венцеслав Стефанов днес на пресконференция. На брифинга бе представен и новият треньор - Иван Колев, който доскоро бе част от детско-юношеската школа на "Левски".

"Мястото в класирането е причината за треньорската смяна. Благодаря на предишния екип, разделяме се като приятели. Уважавам и Милен и екипа му. Дай Боже отново да се срещнем някой ден. Аз съм в напреднала възраст, крайно време е и аз да хвърля кърпата, но дано се срещнем и работим пак заедно. Може би, защото са много интелигентни всички треньори - футболистите, прекалиха. За мен причина са футболистите. Имахме няколко пъти разговори с тях, с Милен и с футболистите. Те спираха Милен да подава оставка, казваха: "ние сме виновни, ние ще се променим." Де факто и де юре виждате за какво става въпрос. Мисля, че те изядоха главата на Милен", заяви босът на Славия.

"Убеден съм, познавайки качествата на Иван, че ни очакват по-добри неща. Хич не исках да правя промени. Казах му и на Иван, още по-малко ще ми се иска да мисля за каквито и да е промени. Искам отборът да върви. Те ще имат пълен картбланш и възможност да покажат какво могат. Искам да се обърна към привържениците. Нека бъдат толерантни, нека бъдат интелигентни, начело на отбора застава славист, доказан специалист. Искам на него и неговият екип да се даде възможност да работят, а ние всички останали да се радваме на добрите игри и на представянето на Славия", допълни Венци Стефанов.

Новият треньор Иван Колев е бивш помощник на Стоян Коцев в Славия. Той работи с покойния Бате Кано от лятото на 1994 година до края на календарната 1995-та, когато отива в Дунав. Колев се води шампион за сезон 1995/96, тъй като изкарва есента на 95-та на "Овча Купел"./БЛИЦ

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите