Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подкрепи формулата на Любослав Пенев за родното първенство. Както е известно, селекционерът на мъжкия ни национален отбор е против да има повече от шестима чужденци на терена. "Максимум трябва да бъдат пет, а останалите да са българчета."

"Всички национални треньори са недоволни от чужденците в техните първенства, така че това е нормално. Ще настоявам да има шестима българи на терена през цялото време. Поне както са нормативите на ФИФА – 6-5. Иначе може да играят 11 румънци в нашите отбори и никой не може да ги спре. Ще настоявам догодина да са минимум шестима на терена през цялото време. И да стискате палци!”, заяви шефът на родния футбол пред журналистите по време на представянето на новия спонсор на БФС.

Михайлов коментира и предстоящата първа евроквалификация за шампионата във Франция през 2016 година. На 9 септември "лъвове" гостуват на Азербайджан в Баку. Двубоят започва в 19 часа.

"Винаги е важно началото. Ще бъде много тежко, защото Азербайджан е сериозен отбор. Берти Фогтс има да ни връща. Ние обаче също искаме да му покажем, че всеки път го бием”, каза Михайлов.
 
Фогтс беше начело на Германия на Световното първенство през 1994 г., когато нашите биха актуалния световен шампион с 2:1 на четвъртфиналите. Освен това България обърна Германия и в квалификациите за Еевро 1996 в Англия в София от 0:2 до 3:2. Тогава той още бе селекционер на Бундестима.
 
"Надявам се момчетата да са здрави. Стадионът в Баку го знам, 10-12-хиляден, доста фанатизирана публика, хубав терен. Всичко зависи от нашите, здраве и късмет, иначе няма как да стане.”
 
"Искам да си вкараме положенията, които изработваме и да побеждаваме, за да може да се класираме. И стилът на игра да се хареса на всички вас”, добави Михайлов.