Голмайсторът на Монако Димитър Бербатов най-после ще има възможност да играе с любимия си номер 9. Това става възможно след раздялата с Радамел Фалкао. Звездата бе пратен в Манчестър Юнайтед под наем до края на сезона.

Не е изключено колумбийският национал да бъде привлечен за постоянно следващото лято. На "Олд Трафорд" той наследява "деветката", с която Бербо стана голмайстор на Висшата лига през сезон 2010/11, а Юнайтед стъпи на шампионския връх.

През този сезон Бербатов заигра с номер 10, който бе на гърба на Хамес Родригес. Колумбиецът обаче премина в Реал (Мадрид) и българският нападател се възползва да се раздели с №15. Именно с него той започна кариерата си в Монако, когато през януари бе привлечен от Фулъм.

На 12 септември "монегаските" гостуват на Лион от 21:30 часа в мач от 5-ия кръг на Лига 1. Ако Митко е здрав, със сигурност ще води атаката на френския вицешампион. Предстои да разберем с кой номер Бербатов ще продължи да бележи в първенството. За 4 мача от началото на шампионата бившият национал на България е вкарал 2 гола. Последният от тях бе в миналия кръг при 1:1 с Лил.