Новият №9 в Манчестър Юнайтед Радамел Фалкао даде първото си интервю като футболист на отбора пред клубния сайт на "червените дяволи". Колумбиецът беше привлечен от Монако в последните секунди на летния трансферен прозорец. На "Олд Трафорд" той ще играе под наем до края на сезона.

"Благодаря за приветствията. Щастлив съм да бъда част от този голям клуб. Чаках за този момент повече от година. Сега съм футболист на Манчестър Юнайтед. Понеделник се оказа много дълъг ден за мен. Беше тежък и много труден. Трябваше да чакаме до последната минута, но аз не загубих увереност. Сега искам да благодаря на Господ за това. Много съм радостен.

Нямам търпение да започна да работя с Луис ван Гаал. Той е много добър треньор със сериозен опит зад гърба си. Искам да направя най-доброто за отбора, за мен и за феновете на Манчестър Юнайтед. Мечтаех да играя в Англия. Винаги съм искал кариерата ми да продължи тук, защото първенството е много добро. Събрани са изключителни отбори, а Юнайтед е върха. Всичко е перфектно за мен", коментира Фалкао.

Колумбиецът изрази надежда испано-говорящите в отбора да му помогнат за по-бързата адаптация.

"Надявам се испано-говорящите да ми помогнат. Нуждая се от тях, за да подобря английския си език. Мисля, че ще ми подадат ръка, за да започна да се чувствам комфортно с клуба."

"Мисля, че в отбора има много силни футболисти. Очаквам да се запозная с всички. Вярвам, че този сезон ще бъде невероятен. Надявам се да донеса на феновете много радост, голове и купи. Благодаря им за подкрепата и за съобщенията, които ми изпращаха", каза още новата звезда в английския футбол.

Различни журналисти в Англия пишат, че "червените дяволи" ще платят за 28-годишния нападател между 6 и 20 милиона паунда. Заплатата му пък варира от 190 хиляди до изумителните 346 хиляди паунда на седмица. Това надхвърля сериозно най-високото възнаграждение в Юнайтед досега - това на Уейн Рууни, който получава по 265 000 паунда на седмица.