Националният отбор на България започна с категорична победа участието си на Световното първенство по волейбол в Полша. В своя първи мач от група "С" в Гданск "лъвовете" набиха очаквано с 3:0 (25:16, 25:17, 25:21) Мексико.

С успеха тимът ни се изравни с Русия (3 т.) в класирането, която със същия резултат надделя над Канада по-рано днес. Срещата бе дебют в официален мач на новия селекционер на тима Пламен Константинов.

С мощни атаки на Пенчев, Соколов и Алексиев играчите на България поведоха с 8:6 при първата техническа пауза на първия гейм. Ники Пенчев заби ас за 10:6. Блокада на Виктор Йосифов направи преднината на България 14:7. Виктор Йосифов през центъра доведе до 16:10 за България при второто техническо прекъсване. До края волейболистите ни не позволиха на мексиканците на намалят преднината, а дори я увеличиха и в крайна сметка взеха първата част с 25:16.

Вторият гейм се разви идентично. Нашите волейболисти имаха преднина от 2 точки пир първото техническо прекъсване. Разликата се запази такава и при второто прекъсване. От тук до края на гейма на игрището имаше само един отбор. Соколов, Пенчев и останалите ни волейболисти се забавляваха със съперника си, който до края на тази част записа само още 3 точки. В крайна сметка България се доближи до успеха след 25:17.

Третата част също започна равностойно до средата му. Нашите водеха с 8:7 при първата техническа пауза, както и с 16:15 при втората. След това момчетата на Пламен Константинов дръпнаха с няколко точки аванс, който се стремяха да пазят до края на частта. И успяха, като я затвориха при 25:21 точки, а с нея и мача - 3:0 гейма.

Следващият двубой за националния ни тим е на 3 септември срещу Канада. Начало 14:00 часа българско време.


Мексико – България 0:3 (16:25, 17:25, 21:25)
101.jpg
МЕКСИКО
БЪЛГАРИЯ
1.Педро РАНХЕЛ
1.Андрей ЖЕКОВ
2.Густаво МАЙЕР
2.Тодор АЛЕКСИЕВ
3.Томас АГУЕРА
3.Виктор ЙОСИФОВ
4.Марко ВАРГАС
4.Цветан СОКОЛОВ
5.Хосе КИНОНЕС
5.Николай ПЕНЧЕВ
6.Самуел КОРДОБА
6.Светослав ГОЦЕВ
Либеро: Хесус РАНГЕЛ
Либеро: Теодор САЛПАРОВ
Резерви: Даниел Варгас, Хосе Мендоса, Томас Петрис, Едгар Ерера
Резерви: Добромир Димитров, Тодор Скримов, Мирослав Градинаров, Данаил Милушев, Теодор Тодоров
Селекционер: Серхио Ернандес
Селекционер: Пламен Константинов