Любослав Пенев даде пресконференция за начало на лагера на националния отбор. На "лъвовете" предстои първа европейска квалификация на 9 септември в Баку срещу Азербайджан. До тогава нашите ще бъдат на лагер в Правец. Освен ситуацията в националния тим Пенев коментира много други въпроси - Лудогорец, състоянието на българския клубен футбол.

"Нашият футбол върви леко назад. Абсолютно против съм да има повече от шестима чужденци на терена. Максимум трябва да бъдат пет, а останалите да са българчета. Трябва да намираме тези таланти и да ги тренираме. Това ще е един футболен закон. Максимум да играят петима чужденци, а другите да са българчета. Само по този начин – иначе не виждам изход от тази криза. Това е решението според мен. Не виждам в България да играят някакви супер футболисти“, заяви Любослав Пенев.

„Това с чужденците обаче трябва да тръгне от нашия Футболен съюз. Има Изпълком, аз нито съм президент, нито собственик, но милея за българското и виждам, че се погубва. А после няма как да черпим този материал, ако не го посеем преди това.Това е бизнес. Не сме световна сила – борим се, тичаме напред-назад... Средно ниво, леко нагоре, не трябва да се заблуждаваме", допълни националният селекционер./БЛИЦ