Ръководството на ЦСКА потвърди новината на БЛИЦ, че на 7 септември (неделя) от 18:00 часа ще играе контрола срещу Металург (Донецк). Двубоят ще бъде част от поредица празнични събития, които подготвят от Борисовата градина. В мача ще участва за кратко и Велизар Димитров, който от ЦСКА премина именно в Металург (Донецк) и направи прилична кариера. Двубоят е в неделя от 18:00 часа. Специално за двубоя ЦСКА отваря част от сектор "Г", който дълго време беше занемарен и затворен.

"Смятаме да пуснем част от сектор "Г" специално за част от ултрасите. В него към момента може да се настанят около 2500 души", заяви изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров.

"Единият тим билети ще бъдат нормални, но другите ще бъдат специални билети. Те са за по-заможни фенове, с висока цена – 100, 500, 1000 лева. Така че тези които купят тези благородни билети, както аз ги наричам, ще получат спортна екипировка – фланелка, топки, други артикули - и ще бъдат споменати от водещите. Ще има медали за журналисти, ще има много музика. Самият футболен мач ще бъде доста сериозен. Мачът няма да е шоу, а нормален, приятелски мач. Това ще е мач, в който нашият отбор ще продължи своята подготовка. Очаквам оспорван двубой, а не шоу. Преговаряме да бъде предаван по телевизията. Ще играе Велизар за кратко време и за двата отбора. Работил съм с него, той заслужаваше да играе в голям европейски гранд. Знаете обаче какъв удар бе нанесен върху клуба. Той направи добра кариера, показа се като голям мъж в Украйна, но заслужаваше да играе в голям британски или немски клуб. Ние отличаваме в ЦСКА само футболисти, които са показали лоялност и помощ в трудни моменти. Две качества са необходими да се отличаваш в ЦСКА - да си силен футболист и да покажеш лоялност, а не работиши само за пари", добави Александър Томов.

"Всички любимци ще бъдат поканени и то без обиди за казани реплики някога. Легенди на клуба ще бъдат поканени масово. За ветераните също ще има изненади и интересни неща. Очакваме да бъдем на сериозен плюс от това събитие. Зависим от феновете, от страната има огромен интерес. Очакваме сериозен плюс, но разходите ще бъдат минимизирани доколкото е възможно. Смятам, че известни артисти може да го направят без пари, от фенска гледна точка за ЦСКА", добави босът на "червените".

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите