Ръководството на „Левски“ ще направи опит да привлече Кристиан Немет, пише „Тема Спорт“. „Сините“ спешно искат да вземат нападател, тъй като Георги Иванов не е доволен от формата на Валери Домовчийски и Валери Божинов. Гонзо вече е обсъдил няколко варианта за атаката с Димитър Димитров, който ще поеме отбора през зимата.
 
Сред набелязаните футболисти е и унгарският национал Кристиан Немет. 25-годишният футболист започва кариерата си в МТК, а през 2007 г. правата му са купени от Ливърпул. При „червените“ той се представя силно за втория отбор, но не пробива до първия тим, а е даван под наем на Блекпул и АЕК. През 2010 г. нападателят е привлечен в Олимпиакос. При „червено-белите“ също не успява да се утвърди и играе под наем за Олимпиакос Волос, МТК и Валвайк.
 
През последните две години Немет игра за холандския Рода, където вкара 10 гола в 45 мача. След изпадането на тима от Керкраде, договорът му не беше подновен. Сега той е получил оферта да продължи кариерата си на „Герена“.
 
Както е известно, сред вариантите за подсилването на атаката на „Левски“ са и двама румънци – Александру Йоница и Даниел Никулае. И двамата са свободни агенти. Йоница за последно е играл за турския Ордуспор, а Никулае беше част от Рапид (Букурещ).