Григор Димитров се класира за първи път в кариерата си на 1/8-финал на Ю Ес Оупън, след като победи белгийския тенисист Давид Гофен с 0:6, 6:3, 6:4, 6:1.
 
Срещата въобще не започна добре за българина и той загуби първия сет на нула. Последва трудно начало на втората част, но все пак хасковлията успя да преобрази представянето си до края на мача. За това помогна и умората, която видимо настъпи в играта на Гофен.
 
На 1/8-финалите Григор Димитров ще играе срещу французина Гаел Монфис, който отстрани сънародника си Ришар Гаске.
 
 
ПЪРВИ СЕТ
Срещата не започна добре за българския тенисист, който допусна пробив още в първия гейм на мача. След това Гофен спечели подаването си и направи нов пробив, за да поведе с 3:0. Последва доста дълго разиграване, в което Григор за първи път в мача се противопостави на съперника си, но все пак белгиецът спечели гейма. Гофен продължи с мощната си игра и стигна до нов пробив, доближавайки се само на гейм от спечелване на първия сет – 5:0. Белгиецът не даде шанс на Димитров при свой сервис и взе първата част за 26 минути игра.
 
ВТОРИ СЕТ
Димитров беше близо да получи пробив в подаването си и в началото на втората част, но успя да измъкне своя сервис гейм и да спечели първата си точка в мача. Отговорът на Гофен беше бърз и той спечели подаването си. Гришо продължава да има проблеми с играта си, но все пак за втори път в срещата спечели подаването си и поведе с 2:1. Последва първи пробив в сервиса на белгиеца и българинът взе две точки аванс. Възходът в играта на Димитров продължи и той спечели подаването си. Гофен най-сетне успя да спечели втори свой сервис гейм през тази част и намали на 2:4, а след това последва размяна на точки при собствено подаване и Димитров спечели втория сет с 6:3 за 38 минути.

ТРЕТИ СЕТ
Третата част на мача започна с пробив в полза на Григор Димитров, който беше затвърден при последвалия негов сервис гейм. Последва нов пробив в подаването на Гофен и спечелен собствен сервис гейм на хасковлията за 4:0. След това белгиецът взе първата си точка в сета, която беше последвана в пробив в подаването на българина. Гофен продължи възхода в играта си, спечели сервиса си, осъществи нов пробив и изравни за 4:4. Григор излезе от кризата, реализирайки пробив и получавайки шанс да спечели третата част при собствен сервис. Димитров взе подаването си на нула и взе тази част след 55 минути игра.
 
ЧЕТВЪРТИ СЕТ
Частта започна с пробив в полза на Григор Димитров, който след това спечели и подаването си и направи нов пробив. Българинът спечели четвърта поредна точка в този сет и поведе с 4:0. След това Гофен спечели първия си гейм в частта и намали изоставането си. Последва точка, която Григор спечели на нула при собствен сервис. След това българинът направи нов пробив, за да спечели сета и мача.