Целта пред Лудогорец в Шампионската лига е да не се превърне в боксова круша на носителя на трофея Реал (Мадрид) и английския гранд Ливърпул. Както е известно, разградчани се паднаха в група с двата тима, а компания им прави и Базел. Първата среща на шампионите е в Ливърпул на 16 септември, а първото домакинство – 1 октомври срещу Реал.

"Не искаме да сме боксова круша. Изискванията на УЕФА са изключително сериозни и ние искаме да ги покрием не само по стадиона, но и на терена. Ние искаме винаги да се развиваме", каза изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев в "Спортна треска" по БНТ1.

Петричев обаче отново не успя да каже какви ще бъдат цените на билетите за домакинските мачове на Лудогорец.

"Не искам да подхранвам спекулациите. След няколко дни ще обявим цените на билетите. Ще бъдат по-високи от досегашните, имайки предвид турнира и съперниците. Мисля, че почти всеки фен на футбола ще може да си ги позволи".

Националният стадион "Васил Левски" не покрива изискванията на УЕФА за приемане на мач от груповата фаза на Шампионската лига, но от Лудогорец увериха, че ще направят всичко възможно, за да покрият изискванията. Европейската централа позволи на "орлите" да домакинстват на националния стадион.

"Ще ни коства двойно повече организация и усилия подготовката за мачовете, спрямо тези отбори, които имат подходящи стадиони. Трябва да се наемат видео стени, платформи за камери, ограждения. Благодаря на отговарящите за националния стадион, които вече осигуриха допълнителни журналистически банки", завърши Петричев.

Пълен жребий за Шампионската лига - ТУК

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите