Димитър Бербатов заслужи похвали във френските медии след гола си за Монако при равенството 1:1 с Лил. Изданията в страната подчертават, че очертаващия се трансфер на Радамел Фалкао няма да повлияе на „монегаските“, тъй като българинът е доказал, че може да замени колумбийската звезда.
 
"По обясними причини имаше особено внимание към представянето на Бербатов. Фалкао отсъстваше, но българинът показа, че може да се справи и офанзивният потенциал на Монако не се изчерпва само с колумбиеца. Доста често Бербатов беше изолиран от съотборниците си и това доведе до видимо раздразнение от негова страна. Вторият му гол през сезона извади останалите играчи в офанзивен план от апатията и на своя страна те започнаха да творят. Но това не се оказа достатъчно за първи успех у дома този сезон", анализира "Екип".
 
Френската версия на "Евроспорт" отбеляза, че Бербатов е сред най-ценните покупки на "монегаските", тъй като е отплатил инвестицията в себе си с 8 гола и 4 асистенции в общо 16 мача от януари насам. RTL отбелязва, че дори и без Фалкао Монако има достатъчно класа в нападение, но само Бербатов не е достатъчен за успехите през новия сезон.