Домакинът Полша разби Сърбия с 3:0 (25:19, 25:18, 25:18) в първия мач от световното първенство по волейбол за мъже от група „А”. Очакванията на мнозина бяха за далеч по-равностоен сблъсък, но пред 62 000 зрители на покрития Национален стадион във Варшава волейболистите на домакините не оставиха никакви шансове на съперника си.

Срещата започна равностойно и първата точка стана факт едва след поискано видео повторение от сръбския щаб. Атака на Александър Атанасийевич първо бе отсъдена в аут, но след проверка се видя, че докосва блокадата и сърбите спечелиха точката.

Полша поведе с 8:7 при първото техническо прекъсване, след което вдигна оборотите и се с 16:12 при втората техническа пауза, за да затвори след това спокойно първия гейм при 25:19. Възпитаниците на Стефан Антига имах комфортна преднина от 5-6 точки в средата на следващите два гейма, който бяха спечелени с 25:18.

Михал Винярски завърши с 14 точки за успеха на „Дружина Полска”, а Мариуш Влазли реализира 12 точки, докато Рафал Бужчек се отчете с 11 пункта. Александар Атанасиевич бе най-резултатен за Сърбия с 11 точки.