Давид Гофен от Белгия ще излезе пределно мотивиран срещу Григор Димитров в мача между двамата от 1/8-финалите на US Open. До двубоя се стигна, след като снощи Гришо спечели срещу Дуди Села, а Гофен се наложи над Жоао Соуса.

"За първи път печеля 25 поредни мача и за първи път достигам до третия кръг в Ню Йорк", каза Гофен пред медиите. - Реших да участвам на турнира в Холандия, за мога да придобия повече самоувереност и успях. Печелех мач след мач и не съм приключил още. Очаквам тежък двубой срещу Григор. Нямам какво да губя срещу него. Ще дам всичко от себе си, за да спечеля. Ще бъде вълнуващ мач, на голям корт, като се надявам атмосферата да е добра. Ще се постарая да съм агресивен, както в турнирите през цялото лято."

Досега двамата са играли три пъти, на червено, в които нашето момче е побеждавал. Мачовете им обаче не са били на най-високото ниво в мъжкия тенис.

А увереността на Гофин е заслужена, защото той е в серия от 25 поредни победи. Спечели три титли на ниво "Чаланджър" и една на ниво АТР.