Локомотив (Пд) приема тази вечер ЦСКА в едно от дербитата на 7-ия кръг на "А" група. Двубоят на стадион "Локомотив" в парк "Лаута" в Пловдив е насрочен за 20:00 часа. Очаква се трибуните да се напълнят не само от "черно-белите" запалянковци, но и от "червени".

Домакините няма да могат да разчитат на основното си оръжие - Мартин Камбуров. Голмайсторът на "А" група за миналия сезон има споразумение с ЦСКА, където подписа това лято, а след това разтрогна. В негово отсъствие се очаква на върха на атаката да застане Бранимир Костадинов. Треньорът на Локо (Пд) Неделчо Матушев подготвя изненади за Стойчо Младенов, които упорито крие. Една от тях обаче не е тайна - солидни бонуси. Това е обещало ръководството с цел допълнителна мотивация, ако "смърфовете" спечелят точка или три срещу лидера в класирането.

Локомотив (Пловдив) няма загуба от ЦСКА вече 4 шампионатни мача. Освен това в последните два спечели. Но в лагера на "армейците" се забелязва спокойствие, което винаги е водело до добри резултати. Именно такива са и очакванията тази вечер. Защитата на ЦСКА към 7-ия кръг е една от трите най-стабилни в първенството - с допуснати едва 4 гола и вкарани 14. Тази на Локо (Пд) пък е една от трите най-слаби с инкасирани 10 попадения.

Интересен факт е, че двата отбора не са завършвали наравно в Пловдив вече осем мача. За последно реми бе регистрирано на 10 март 2007 година - 1:1. От този двубой преди повече от седем години в сегашния състав е Валентин Илиев. Заради резултата тогава Александър Томов освободи Пламен Марков и назначи Стойчо Младенов. От тогава до сега ЦСКА печели 5 пъти, докато Локо записва три успеха.

ЛОКОМОТИВ (ПД) - ЦСКА
Днес от 20 часа, пряко по Диема
Пловдив, ст. "Локомотив"
Съдия: Вихрен Манев

 

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЛОКО (ПД):
Господинов, Ив. Димитров, Грънчов, Филипов, Траянов, Сандански, Здр. Илиев, Маламов, Якимов, Костадинов
Резерви: Витанов, Граматиков, Стамов, Наков, Кики, Карагерен, Делев
Контузени: няма
Наказани: няма
Треньор: Неделчо Матушев

ЦСКА: Дивиш, Кукоч, Тунчев, В. Илиев, Ап. Попов, Еденилсон, Сънди, Карачанаков, Маркиньос, Силва, Буш
Резерви: Колев, Крачунов, Оршулич, Галчев, Фелипе, Соарес, Йоахим
Контузени: Ив. Стоянов, Василев, Маркович, Витанов
Наказани: няма
Треньор: Стойчо Младенов

Баланс: 112 мача, 20 победи за Локо (Пд), 26 равенства, 66 победи за ЦСКА; г.р.: 231-101 за ЦСКА

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
- Локо (Пд) загуби досега през сезона 4 точки, след като бе повел в резултата срещу два други столични тима - "Левски" и Славия, като срещите завършиха при 1:1
- Локо (Пд) има едва две победи в последните си 20 шампионатни мача, една от които обаче е срещу ЦСКА - 2:0 на 13 април т.г.
- ЦСКА няма победа над Локо (Пд) в четири шампионатни мача - 2 равенства и 2 загуби
- Антон Карачанаков е единственият футболист през сезона, вкарал 2 гола от преки свободни удари
- Най-резултатният защитник в сегашния състав на "А" група Александър Тунчев има 13 гола за "червените", но и 5 за днешния противник на "армейците". Два от тях са във вратата на ЦСКА

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите