Шефът на европейския футбол Мишел Платини е планирал визита в София за изборите в УЕФА. Посещението ще е част от кампанията му за нов мандат като президент. Бившият френски футболист и трикратен носител на "Златната топка" се стяга за изборния конгрес на УЕФА през март.

"Ще направя срещи с федерацията и с държавните институции, за да видя с какво можем да помогнем за развитието на футбола", обяви Платини в Монако на официалното откриване на новия сезон.

"Мишел винаги е добре дошъл - с него сме в един тим и се подкрепяме", коментира Борислав Михайлов, президент на БФС. цитиран от в. "Труд".

Платини е информирал първо Изпълкома на УЕФА, че иска нов мандат и няма да се кандидатира за президент на ФИФА срещу Сеп Блатер на конгреса през месец май. Французинът е начело на футбола в Стария континент от 2007-а, когато събори от властта управлявалия 16 г. швед Ленарт Йохансон с 27:23 гласа с подкрепата най-вече на малките и по-бедни държави от Източна Европа. От март 2011-а в екипа на Платини като член на Изпълкома на УЕФА е и Михайлов. На тържеството за официалното откриване на новия сезон френският бос бе плътно в компанията на най-верните си хора от управата на евроцентралата. За тях беше запазено специално сепаре в спортния клуб на Монте Карло, където Платини бе наредил Михайлов на съседна маса до най-видния гост - принц Албер.