Григор Димитров достигна за пръв в своята кариера до третия кръг на Откритото първенство на САЩ. Българският тенисист не срещна никакви трудност с израелеца Дуди Села и буквално го прегази с 6:1, 6:2, 6:2 за час и половина.

Хасковлията показа агресивен тенис още от първите разигравания, а Села не успя да го затрудни със сервис.

Нашето момче достигна до общо 7 пробива от 11 сервис гейма на израелеца, който е номер 83 в света. С успеха хасковлията си гарантира 105 090 долара oт наградния фонд и 90 точки за ранглистата на АТП.

В следващият кръг Гришо ще се изправи срещу победителя от двубоя между Давид Гофен и Жоао Соуса.

Григор Димитров - Дуди Села 6:1, 6:2, 6:2

Първи сет

При първия си сервис Димитров загуби само едно разиграване и поведе с 1:0. С агресиван игра хасковлията не среща проблеми със съперника си и стигна веднага и до пробив, който бе затвърден и се стигна до 3:0. Гришо поведе с 40:0 при подаването на Села, израелеца спаси първите възможности за пробив, но накрая се предаде - 4:0.

Геймът не започна никак добре за Димитров, който допусна серия от неточности и се озова в ситуация, в която бе изправен пред три поредни шанса за връщане на пробива. Българинът успя да ги отрази и в крайна сметка намери начин да измъкне подаването си - 5:0. Дуди Села спечели първи гейм при подаването си, но това не промени нищо - 6:1 и сет за Димитров.

Втори сет
Тази част започна по най-добрия начин за нашето момче. Димитров стигна бързо до шанс за пробив и успя - 1:0. Израелецът обаче стигна до рибрейк след две двойни грешки на Гришо - 1:1.

Димитров моментално достигна до три поредни точки за нов пробив и пропусна първата от тях, но при 15-40 последва маратонско разиграване, в което българинът показа невероятна защита - 2:1. Села отново се опъна сериозно при подаването на хасковлията, но не успя и 3:1.

Израелецът успя да спечели сервис гейма си с мъка, а Димитров набързо взе своето в следващия - 4:2. Хасковлията стигна до нов пробив, въпреки, че Села се спаси на три пъти, след като изоставаше с 0:40. Четвъртият път обаче израелецът не успя - 5:2.

Хасковлията взе на 30 сервис гейма си и по този начин приключи и втория сет - 6:2 и 2-0!

Трети сет
И тази част започна по обичаен начин - пробив и 1:0 за Гришо. Хасковлията бързо взе подаването си за 2:0, а Села най-накрая успя да вземе гейм и в този сет - 2:1. Последва нова наказателна акция на Димитров в следващите геймове и набързо резултата набъбна до 5:1.

Българинът позволи на съперника си да вземе подаването си, като изигра гейма лежерно очаквайки своето сервиране за мача - 5:2. Димитров взе последния гейм в мача на 0 и продължава напред в турнира.