Пламен Константинов заяви, че желае да води мъжкия национален отбор по волейбол на България и след Световното първенство, но оставането му на този пост няма да бъде на всяка цена.

"Имам желание да продължа да водя националния отбор на България и след Световното първенство. Въпрос и на преценка е обаче дали ще остана и след Мондиала. Когато има някакво виждане, дали е общо с виждането на ръководството - дали ще са доволни от начина, по който играе отбора, защото по някой път може да се оценява не само по резултат, а и играта, която показва тима. Това е въпрос и към ръководството на федерацията.

Аз не съм обсъждал темата за след световното първенство, защото мисля, че не беше подходящия момент и нямаше необходимото време за да правим пазарлъци. Беше пожарен вариант и трябваше да се отреагира по най-бързия начин. Аз бих работил и след световното първенство, но пак казвам, че това не зависи само от тяхното желание и от моето.

Мисля, че не е проблем да се разбера с клубния си отбор Губерния и за догодина, но въпросът е друг. Искам да почувствам, че отборът ме следва и вярва в това, което правим. Ако не почувствам такъв тип подкрепа, става безмислено - да стоиш само и само за някакъв пост. Аз категорично не съм тук на всяка цена".