Андрей Жеков даде интервю преди старта на Световното първенство по волейбол, което започва в събота (30 август). Първият мач на нашите е на 1 септември (понеделник) срещу Мексико от 17:30 часа. Ето какво каза Жеков пред BGVolleyball.com.

- Отново ще водиш тима ни на голямо състезание като първи разпределител, готов ли си?
- Аз затова се върнах в крайна сметка. Но това, кой ще играе е решение на треньорското ръководството. Започнах подготовка наравно с всички останали, даже седмица по-рано. Да, в началото беше трудно, но сега натоварванията намаляват и съм готов.

- Как се чувстваш здравословно, появи се информация за някакви болежки?
- Чувствам се добре, здрав съм, което е най-важното. Има някакви дребни проблеми, но това са нормални неща. Смятам, че всеки един от нас ги има, важното е да не е нещо сериозно.

- Има ли напрежение преди Световното?
- Световното първенство, поне за мен, е най-големият форум и надеждите са ни да се представим добре. Напрежение има, но се надяваме най-после да започне и да видим какво ще ни донесе. Като цяло в днешния волейбол няма слаби отбори. Всеки отбор има своите достойнства, трябва да подхождаме внимателно към всеки съперник и да не допускаме изненади. Всеки отбор ще бъде разгледан по-внимателно като му дойде времето.

- Твоите лични очаквания за Световното?
- Може би ще ни е много трудно да направим нещо добро. Като всеки спортист аз искам най-високото постижение. Въпросът е, че трябва да бъдем и реалисти. Основно нещо е да играем добре. Смятам, че ако играем по начина, по който можем, имаме сили. А докъде ще стигнат това никой не знае.