Българските треньори Ивайло Петев и Станимир Стоилов отпаднаха от евротурнирите. Воденият от Петев АЕЛ Лимасол записа втора поредна загуба от Тотнъм. „Шпорите“ постигнаха домакински успех с 3:0, след като преди седмица бяха спечелили с 2:1 като гост. Стоилов и казахстанския Астана бяха елиминирани от Виляреал. „Жълтата подводница“ си беше гарантирала класирането в групите на Лига Европа още преди седмица, когато се наложи с 3:0, а сега записа домакински успех с 4:0.
 
Тотнъм, който под ръководството на Маурисио Почетино има четири победи в четири официални мача, ще играе в груповата фаза на Лига Европа. Хари Кейн откри резултата в 45-ата минута, след като половин час преди това пропусна дузпа. Паулиньо удвои в 49-ата минута, а Андрос Таунзенд беше точен от дузпа в 66-ата минута. Така „шпорите“ само довършиха работата, която бяха започнали с победата си в първия мач в Кипър през миналата седмица.
 
Виляреал стигна до успеха над Астана след два гола на Лучано Вието (21-ата и 54-ата минути). Бруно пък беше точен от дузпа в 61-ата, а Матиас Нахуел вкара четвъртия гол за „жълтата подводница“ шест минути по-късно. Стоилов пусна в игра българския нападател на Астана Атанас Курдов в 71-ата минута на мястото на Твумаси.