Лудогорец ще играе в група "В" на Шампионската лига, в която са още Реал Мадрид, Базел и Ливърпул. Първите двубои са на 16/17 септември. Реал Мадрид е настоящият шампион в турнира, след като спечели мечтаната десета титла на финала през май срещу Атлетико (Мадрид).

Любопитното е, че предишният наш отбор, който игра в групите - "Левски", докара актуалния европейски шампион - Барселона, през есента на 2006 година. Сега Лудогорец води в България отново настоящия европървенец, в случая Реал Мадрид. Тогава с "Левски" в групата бе английски тим - Челси, а сега с Лудогорец е Ливърпул.

Както е известно, третият противник в групата - Базел, е добре познат. Швейцарците, за които играе Иван Иванов, отстраниха Лудогорец миналото лято в плейофите на Шампионската лига. Тогава българинът не игра, тъй като нямаше право, след като преди това игра за Партизан.

Припомняме, че Лудогорeц постигна исторически успех, класирайки се за групите в Шампионската лига.Тимът отстрани Стяуа в плейофите след победа с 6:5 при изпълнение на дузпите и 1:0 в редовното време. При дузпите вратар за Лудогорец бе защитникът Козмин Моци, който смени изгонения в продълженията Владислав Стоянов. Румънският бранител хвана две дузпи на Стяуа и изпрати Лудогорец в групите на Шампионската лига.

Група "В"
1.Реал (Мадрид)
2.Базел
3.Ливърпул
4.ЛУДОГОРЕЦ

Пълен жребий за Шампионската лига - ТУК

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите