Сагата за половината пари от трансфера на Спас Делев в турския Мерсин, осъществил се в началото на 2012 година, е към своя край. "Меридиан Мач" твърди, че от клуба от южната ни съседка са уверили шефовете на "армейците", че въпросните 600 000 евро съвсем скоро ще постъпят в касата на ЦСКА. Очакванията са това да се случи най-късно до края на септември.

Плащанията се забавиха, тъй като Мерсин изпадна от Суперлигата, а като клуб от втора дивизия той не подлежи на санкция от УЕФА. През този сезон южняците се завърнаха в елита и забавеното плащане към ЦСКА може дори да им коства лиценза. Заради това от Мерсин са обещали, че в най-кратки срокове ще погасят дълга си към "червените".

Делев премина при турските "червени дяволи" през 2012 година за сумата от 1,2 млн. евро. Те платиха първата вноска доста бързо, но втората забавиха с 2,5 години. Нападателят игра само един полусезон за отбора, като в него записа 12 мача и 2 гола. Оттам кариерата му тръгна надолу.

Спас първо се върна в ЦСКА, след това избяга в Лас Палмас, а за последно бе в Локомотив (Пловдив). Сега се очаква да подсили Локомотив (София).