Присъствието на Козмин Моци на вратата на Лудогорец при изпълнението на дузпите е изнервяло футболистите на Стяуа. Това призна една от звездите на румънския гранд Лучиян Сънмартеан, който игра на висота на "Васил Левски", но това не беше достатъчно на тима му. Лудогорец елиминира Стяуа с 6:5 при изпълнението на дузпите и се класира за историческото си първо участие в групите на Шампионска лига.

"Срам, голям срам. Тъжен съм, защото загубихме поради липса на концентрация. Не може да получиш такъв гол в края. Оставаха само още няколко секунди и се класирахме", съжаляваше Сънмартеан след мача.

"Лудогорец е добър отбор, който успя да наложи жестока преса, а всички знаете, че всеки футболист може да прави грешки при подобна агресия. Тъжен съм и заради това, че спечелихме първия мач и владеехме инициативата, но пропиляхме възможността да играем в групите на Шампионска лига. Може би трябваше Стоянов да остане на вратата, защото Моци ни караше да се чувстваме малко по-нервни. Знаете, че той беше от врага - Динамо (Букурещ)", добави звездата на Стяуа.

Румънецът Моци се превърна в герой за Лудогорец. Именно той изпълни първата дузпа, вкара я и даде преднина на българския тим, след което спаси ударите на Паул Първулеску и Корнел Ръпа и по този начин осигури космическите за родните стандарти 8,6 милиона евро, които клубът на Кирил Домусчиев заработва от УЕФА за историческото класиране в групите. А с кои отбори ще се падне Лудогорец, ще научим само след часове. В 18:45 часа стартира церемонията по тегленето на жребия за групите на Шампионска лига, която ще може да наблюдавате в БЛИЦ директно с картина.

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите