Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Владимир Кличко изрази задоволство, че срещата му с Кубрат Пулев ще се състои на 15 ноември на същото място, където трябваше да бъде битката им и на 6 септември - зала "О2" в Хамбург.

"Аз съм щастлив, че защитата на титлата ще бъде в Хамбург, където средата винаги е била фантастична. Поради травма бях принуден да прекратя тренировъчния си процес, но след месец отново ще започна да се готвя за мача срещу Пулев", каза Кличко, цитиран от агенция "Франс прес".

По повод твърденията, че симулира контузия, украинецът отговори: "Трябва да кажа едно-единствено нещо на критиците си. Спрете, моля ви, с глупостите. Аз наистина съм контузен, и то много тежко. Имам скъсани мускулни влакна, за Бога! На мен също ми е неприятно, че няма да се кача на ринга през септември, защото се чувствах подготвен. Щях да бъда в най-добрата си форма в кариерата. Контузии обаче се случват редовно в професионалния спорт. Съжалявам, ако съм разочаровал някого."

Шампионът уточни, че не бяга от мач с Пулев - "Повярвайте, аз не бягам от никого. Все пак съм световен шампион на четири различни федерации. Бил съм се с много сериозни боксьори и със сигурност Кубрат Пулев е такъв. Аз обаче ви уверявам, че мач с българина ще има."

Новината на "Билд" в понеделник за проваления мач БЛИЦ първи написа в българското интернет пространство. По-късно изтече и информацията, че Кличко желае датата 15 ноември за сблъсъка си с Пулев, което се потвърди официално днес.