Българският ансамбъл спечели сребърен медал в турнира по художествена гимнастика от вторите младежки олимпийски игри в Нанджин. Момичетата на старши треньора Камелия Дунавска и помощник-треньора Валентина Иванова получиха сбор от 27.050 точки и завоюваха среброто. Нашият ансамбъл беше в състав Елена Бинева, Александра Митрович, Емилия Радичева, София Рангелова и Габриела Стефанова.

Шампионките от Русия събраха 29.550 т., бронзът остана за Казахстан с 25.050 т.

"Браво на целия екип! Вие сте наша гордост! Честито на всички българи!", получиха похвали талантливите ни грации от Българска федерация по художествена гимнастика.

Това е трети медал за България днес в Нанджин, след като по-рано боксьорът Благой Найденов стана олимпийски шампион с победа над Вадим Казаков (Казахстан) в кат. 81 кг, а другият ни финалист на ринга Душко Михайлов Благовестов спечели сребро в кат. 56 кг, отстъпвайки по точки пред кубинеца Хавиер Ибанес Диас.

Предишните дни титли на Игрите в Китай спечелиха Лидия Ненчева в стрелбата и Божидар Андреев в щангите, а Бетина Темелкова и Кирил Милов взеха сребро съответно в джудото и борбата.

Така равносметката на младите български олимпийци от приключващите днес в Нанджин ІІ младежки игри е общо 7 медала: 3 златни и 4 сребърни.

На първите младежки игри в Сингапур преди 4 години спечелихме 3 отличия - две златни и бронз.

Цялата ни делегация се прибира от Нанджин в събота, 30 август, с полет през Франкфурт, който се очаква да кацне в 13:10 часа на Аерогара София.