Седем автобуса и 15 автомобила с фенове на Стяуа пътуват към София под полицейски ескорт. Румънците бяха подхванати още от Дунав мост от родните органи на реда, подобно на действията на румънските им колеги преди седмица, които се погрижиха за сигурното пътуване на привържениците за първия сблъсък от плейофа между Стяуа и Лудогорец в Букурещ (0:1).
 
Феновете на Стяуа тръгнаха организирано в 7:00 часа тази сутрин, със задължителното условия да бъдат облечени в черно, съобщава prosport.ro.
 
Групата бе щателно проверена на българската граница, което малко поизнерви феновете, но те вече пътуват към София. Въпреки че не се страхуват от инциденти на родна земя, румънците бяха призовани от тарторите на агитката да не се отделят от колоната с автобуси.
 
Очаква се около 2000 румънски фена да пристигнат от Букурещ, а към тях на трибуните да се присъединят още 200-300 привърженици на ЦСКА.
 
Местните медии припомнят инцидента от 2005 година, когато фенове на Динамо (Букурещ) бяха бити с тояги и брадви на бензиностанция в района на село Български извор след загубата с 0:1 от "Левски" на стадион "Георги Аспарухов" в Лига Европа. Тогава петима запалянковци на другия букурещки клуб бяха осъдени за хулигански прояви.



Шампионска лига - сезон 2014/15
БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите