Искът на Юнес Бенжелюн към ЦСКА е за няколко пъти сумата, която първоначално бе обявена през януари - 100 хиляди евро. Защитникът бе привлечен през юли 2012-а от Локомо­тив (Пд) и не изигра нито един мач в червено. Което не му е пречило да настоява пред ФИФА за 483 000 евро... Все пак решение няма и не е ясно дали ЦСКА ще бъде задължен да плаща и този абсурден дълг.

„Армията" продължава да страда от политиката на бившето ръководство от „Титан", превърнало клуба в „Титаник".

Бенжелюн не е виновен. С него е подписан дългосрочен договор, не му е платена нито стотинка и е освободен. Некадърната юридически раздяла с играчи доведе дотам, че ФИФА спря трансферите на ЦСКА за два прозореца - януари и лято 2015-а. Това се слу­чи заради дължими пари към освободените също като Бенжелюн анонимници Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня, пише в. „Труд”.

Санкцията е обжалвана в Спортния арбитражен съд и клубът има надежда да падне след гледането на делото там.

Най-лошата новина е, че дебнат още мини, пак заложени от пагубната политика на „Титан".Една от тях цъка вече трета година под краката на хората в ЦСКА. През лятото на 2012-а клубът не отговаря на мониторинга на УЕФА и е с условна 3-годишна присъда за изваждане от евротурнирите. С две думи това означава, че ЦСКА е на изпитателен период, в който няма право на никакво нарушение на законите на централата. Сега тече третият сезон от санкцията.

Но най-опасни са бомбите от освободени неправомерно футболисти. Защото в техните случаи ФИФА почти винаги защитава правата на играчите, а не на клубовете. И следва решение да се изплати всичко дължимо до края на договорите им, прекратени без основание. А такива случаи никнат като гъби.

Жереми Родригес - друга част от пакетния трансфер на играчи от Локо (Пд), вече е спечелил дело за 150 000 евро. Нищо че игра от дъжд на вятър. Сивард Спрокел е подал заявление за 332 000 евро, нищо че бе освободен след няколко месеца в клуба, като не изигра и минута в официален мач.

Халфът Илиас Кириакидис си иска 151 000 евро... Тези претенции още не са узаконени от ФИФА, но нищо чудно в някакъв размер централата да задължи ЦСКА да плаща и на тези „герои".

Дължат се пари на Лукас Трекаричи, Никола Радулович, Алесандру Пакурар, Жуниор Мораеш, Елиот Гран-ден...

Култов е примерът с 57-те хиляди евро дълг към АЕК (Лимасол) по трансфера на Нджонго Присо от януари 2012-а, които едва не спряха ЦСКА за лиценз това лято и бяха платени в последния момент след сигнал от УЕФА.

Същевременно за 18-месечния период, в който е със спрени трансферни права от ФИФА, „червените" могат да продават футболисти. Но нямат право да привличат играчи, дори и те да са свободни агенти. Всъщност запорът е върху регистрирането на футболисти, а не върху сделките с тях.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите