Шотландският шампион Селтик записа изненадващата домакинска загуба от словенския първенец Марибор с 0:1 в реванш от плейофната фаза на Шампионската лига и отпадна от надпреварата с общ резултат 1:2. Първата среща на словенска земя бе завършила при резултат 1:1. Българският национал Александър Тонев продължава да се възстановява от контузия и отново не бе в групата на „детелините”, които ще играят в групитена Лига Европа.

Противно на очакванията футболистите на Марибор стояха много добре на терена на „Селтик Парк”, а домакините трудно създаваха опасности пред вратата на Ханданович. Голът на чужд терен все пак вдъхваше някакво спокойствие на „детелините” при резултат 0:0, който можеше да ги класира напред. Така бе поне до 75-ата минута, в която бразилският нападател Маркос Таварес изведе гостите напред в резултата.

До края на мача шотландският първенец се опита да се вдигне на финален щурм и бе близо до изравняването в даденото от съдията 4-минутно продължение, но словенският страж Ясмин Ханданович бе на мястото си и спаси опасен изстрел на противник от непосредствена близост. В крайна сметка Марибор спечели в Глазгоу и напълно заслужено се класира за групите на най-престижния европейски клубен турнир. Селтик пък ще продължи в груповата фаза на Лига Европа.

СЕЛТИК - МАРИБОР 0:1

(общ резултат 1:2, в първия мач 1:1)

0:1 Марко Таварес (75)



0.9zZ5.JPG