Зенит (Санкт Петербург) срази у дома Стандард (Лиеж) с класическото 3:0 в реванш от плейофите на Шампионската лига и с общ резултат 4:0 се класира за груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

И двата тима завършиха мача в намален състав, но домакините от Зенит играха почти цяло полувреме с човек по-малко, след като в 44-ата минута Файзулин си изкара втори жълт и съответно червен картон. В самия край на мача и гостите от Белгия останаха с 10 футболисти на терена, след като в 89-ата минута сенегалецът Рикардо Фати получи директен червен картон.

Руският гранд поведе с половин час след попадение на Хосе Рондон, а резултатът 1:0 се запази до края на първото полувреме. Въпреки че бе с човек по-малко на терена заради изгонването на Файзулин в 44-ата минута, Зенит уби интригата в 54-ата минута, когато Хълк реализира дузпа за 2:0. Четири минути по-късно Хълк вкара и втори гол в мача, след като се възползва от грешка в отбраната на гостите и преодоля японския национал Кавашима за 3:0, което се оказа и крайният резултат.

На жребия Зенит ще бъде във втора урна, което гарантира на тима по-поносими съперници в груповата фаза.

ЗЕНИТ – СТАНДАРД (ЛИЕЖ) 3:0

1:0 Хосе Рондон (30), 2:0 Хълк (54-дузпа), 3:0 Хълк (58)

0.9zZ1.JPG